Dagens


Värmeböljan håller i sig här i norr och har man hund så finns det inte mycket alternativ under dagarna, antingen vara inne eller åka och bada och alternativ ett pyslar inte vi med så badning står alltid på schemat.
Fem timmars badning idag och matte har simmat många gånger, Cino plaskar och letar pinnar på botten och skäller när jag kommer för långtborta,
Alf springer efter alla möjliga leksaker så vattnet skvätter och även han doppar huvudet, men han har fortfarande inte simmat själv, undrar om han väljer att göra så som storebror gör?.
Men än ger jag inte upp hoppet, för visst är det hoppet det sista som lämnar människan? :)
Eftersom kvällarna här i norr är makalös ljummen så blir det Alfträning, fika, långpromenad, pyssla med hemsidan och klippning av gräs i kväll.
Men först middag.

Helgen

Helgen har varit en jobbarhelg och mellan jobbpassen så har vi badat och
badat och fikat och fikat.
Lördag och fika med tjejerna var det bästa.
För vem tackar nej till prinsessbakelser.
Hos Larssons

Här på Norrasidan håller värmen i sig och vi badar för fullt..
Båda grabbarna kan det där mad att letar pinnar på botten och doppa hela huvudet, Cino håller hårt i sin freesbe, Alf har ätit sin första mjukglass och jordgubbe, Cino äter allt, Alf älskar att sno mattes solstol, jag börjar bli brun och Alf solblekt, Cino jagar Alf som aldrig förr, vi har jämt sand mellan tassar och tår, Alf jagar fortfarand malar och flugor, Cino vill ha påfyllning i sitt godisbenet. matte har tappat räkningen på fräknarna, vi äter jordgubbar och glass till frukost.
Vi mår super...Helgen

Helgen har varit en underbar helg, en helt underbar helg med sol och åska,
Elma kramar, god mat, fiskelycka, lyckliga hundar, vänner, drinkar, styrdans, brännboll, kaffe, lite sömn, foto, vagnlövning, traktor, skitiga fötter och skratt.
Precis så som en midsommarhelg ska vara.

Vi önskar...


Torsdag och Larssons packar väskor.. Ja för många väskor blir det när man ska var borta hela helgen.
Packningen innehåller varmakläder, luftigarekläder (utifall solen tittar fram) sängkläder, stylingprylar, kameran, och den lilla kameran, hundgrejer i massor som hundsängarna, hundmat, leksaker och "förstahjälpen lådan".
För nu väntas en helg med mat, fika, midsommarkransar, fiske, drinken, loppis, dans, efterlängtade vänner, lyckliga hundar, traktor och vagn..
För vi åker vi till Munkbysjön....

Hemma Hos Larssons

Här kommer det en liten glimt om hur det ser ut hemma hos oss på Norrasidan, utmaningen hittade jag hos Lisa och eftersom jag verkar ha en släng av bloggtorka så nappade jag.Fredagens ord och bilder

Fredagen var en dag med blandade känslor, ett jobbigt farväl, vänskap, fiskelycka, lyckliga hundar, choklad, ett kärt återseende av munkbysjön.


Fredagmorgon


Är det sommar eller? Om man ska gå efter min morgonpromenadklädstil så ser det nog ut som om det skulle vara höst eller närmare vinter..
På morgonpromenaden med grabbarna så har Karro på sig: mjukisbyxor, tennisdojor, fleecejacka och skaljackan och självklart vi tar felväg så vi passerar en skolavslutning, där alla är piffigt sommarfinklädda och Karro kände sig som den lilla fula ankungen, en svettig sådan....
Så nu tar jag av mig ullkostymen... för det är väl sommar?

Torsdags resumé


Då var hälsokontrollen gjord, frisk som en nötkärna, tarmarna kändes kalas bra, hjärtat likaså och vågen visade på 36kg och då är han inte smal min lilla Alf, men han har alltid varit den minsta i kullen, och så klart den sötaste ;)
Han är lixsom bara en liten dobbis, en liten Alf.
Är super nöjd med hans storlek, han är lagom stor, och super att jobba med.
Hans ena bror ställde sig på vågen här i veckan och den visade 47,6kg, galet va? tänk att det är såndan stor skillnad på kullsyskon.

I kväll är det planering av vardagsrumsväggen och träning.
Imorgon åker vi till munkbysjön.

Torsdagskontroll


På det nya vetrinärhuset här i Sundsvall har dom ett sommarerbjudande för hund och katt. En hälsoundersökning för trehundra kronor, det är ett pra pris och en allmän hälsokontroll med KännaKlämmaLyssnaHjärtaOchLungorKontroll är ju aldrig fel.
Den ska jag och Alf på idag.

Dygnet runt


Mina hundar är mitt allt,och vi är nästan som samansvetsande.
Det är väldigt sällan jag lämnar bort mina grabbar för att åka i väg, och åker jag så följer dom med. Med Cino har det hänt att jag har ordnat med hundvakt men dom gångerna kan jag räkna på handen och även räknat timmarna jag har varit borta. Alf har jag aldrig varit i från, aldrig lämnat bort.

Och när man väl ska göra någonting som om nån vecka och bara vara borta i 24 timmar så är det helt omöjligt,  visst kan dom följa med, men ibland är det skönt och bara tänka på sig själv och inte behöva stressa hem, och fundera på hur dom har det, för en viss stress blir det. Och jag lämnar inte bort dom till vem som helst, även fast dom är "bara" hundar för vissa så är dom inte det i mina ögon.
Jag kanske är löjlig, men så är jag...
Så även denna gång får dom nog följa med.
Hur gör ni när ni ska åka bort?


Larssons Kväll


Nu börjar baksidan se bra ut, förra året lade jag ny gräsmatta och nya plattor.
Nu i kväll har jag planterat lite mer växter.
En
Hortensia och en Klematis, en krusbärsbuske från Norrbo och smörbollar
(som jag grävde upp från skogen tidigare idag)

Jag har sagt det förr och säger det igen.. Älskar min lägenhet/mini radhus.
På framsidan där solen lyser hela dagen, där jag har en liten rabatt, bord, stolar och Alfs solbänk. och staket.
På baksidan finns det buskar, blommor, gräs, staket, och efm/kvälls sol.
Helt underbart.

Men efter planteringen så rotade jag igenom mitt föråd på framsidan efter gammla ramar och hittade i stället en låda, en låda full med kort och brev.
Brev och små lappar från mormor, släktingar, brev från kompisar, kärleksbrev från en gammal pojkvänn, hittade även några brev från Magda Eggens (som jag tydligen har breväxlat med), brev från en barndoms vän, hittade till och med brev från min morbrors gammla schäfer tik.  
Ja, en rolig låda som kommer att sparas.

Det var en tisdag hos Larssons.


Tisdag


Klurar lite mer på väggen, men det verkar ju som om jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det, eftersom jag går och köper olika ramar på fynd, ja det blir säkert bra. Tisdag och Larssons har en mini semester denna vecka, sen är det
jobb hela sommaren..
Så denna tisdag blir det en lunch med gamla kompisar som jag inte har träffat på nästan 2 år, plantering, middag, och kanske en minigolf.

Måndags fundering


Väggen ovanför soffan har varit klar ett tag, den är jag väldigt nöjd med. 
Men det finns ju en till vägg i vardagsrummet, den ovanför
Edith , vad ska jag slänga upp där? Vad hänger det på väggarna hos er?
För detta är svårt...

Helgen i bilder
Idag


Då har ett år gått, ett helt år sedan Alf opererades, ett år sedan vi åkte ner till Ultuna på eftervård, ett år sedan frågorna ställdes om han skulle
klara sig eller inte.
Men klarade sig, det gjorde han. Min egna älskade parv, vad vore livet
utan en Alf Larsson.?

Och vet ni vad... Sen vi bytte foder så har magen fixat ett oxöra, liten mängd hundkex och ett tuggben och vem tror ni är lyckligast.?
Lycklig blev grabbarna i går när vi styrde mot skogen och tog fram spårpinnarna och linor, lycklig blev matte när varje pinne markerades och plockades upp..

Nu blir det lydnads träning!


I vårat hörnDenna årstid blir det inte mycket köpta snitt blommor, för nu är dom gratis,
färska blommor både inne och ute, på framsidan som baksidan.
Det är sommar!