1:a Advent


Lördags Pyssel


Förådet ska få ett besök i kväll, jullådan ska in, glöggen ska värmas och Larssons ska pyssla, pyssla fram julen.

Dagen med familjen Norberg


Fredagsfundering


Jag tror att det finns en mening med allt, tror även att det finns något efter detta liv, tror också på mystiska tecken, fast jag tror på en bra nivå en nivå som inte är överdriven.
Underliga saker händer inte mig ofta, men en liten har jag funderat över.
Min kära farmor gick bort förra sommaren, precis efter hennes begravning så hoppar det förbi en hare, en gråbrun med stora stampfötter och långa öron, det första jag tänkte var farmor. Den där haren satt i mitt huvud väldigt lång tid efteråt.
Nästan ett år senare under maj månad så gick min älskade mormor bort, efter begravningen och middag med släkt och vänner så var det dags att lämna den lilla byn och åka hem. Precis när jag paserar Norrbo skylten så hoppar det upp en hare med samma färg med samma stampefötter och dom långa öronen,
han skuttade brevid min bil en bit innan han forsatte in i skogen. Även denna hare satte sig i mina tankar.
Var det ett tecken, eller slump?  Man kan inte förklara allt men den dagen kändes det i kroppen, den haren kändes som min mormor, precis som det kändes som min farmor.
Kom och tänka på detta idag eftersom det är precis ett halvår sedan mormor gick bort.

Onsdagslek

Det blev en tripp med grabbarna efter jobbet och tydligen var det mycket spring i benen, Cino var lika som Alf, Alf var lika som Cino..för fy sjutton vad dom härjade och hade skoj..

Kali


Cinos äldsta vän, den första tjejen i hans liv, hon fyller år i dag, hela 9 år..
Grattis skriker vi från norra sidan...

Larssons ♥ fåglar


Ända sen jag flyttade hemifrån och det blir tio år nu i december, så har jag samma rutin varje år, i bland blir det i oktober och ibland så sent som december men så fort första snön landar på backen så hängs det ut bollar och nötter, och liter vis med blandfrön, kärven är med varje år också och den inhandlas på julmarknaden på norraberget.
En ganska så mysig tradition.


Söndag


Nu går alla dessa dagar med en rasande fart, julkorten är klara, julklapparna har jag inte ens börjat på, min födelsedag närmar sig, den efterlägtade julmarknaden på norraberget har bara 13 dagar kvar, glöggkvällen i söråker, partaj i hassela, Norrbo, Stockholm, ja december känns fullspäckat.


På min sida


På mitt berg här på norra sidan så har fingervantarna byts ut mot tumvantar, raggsockorna pressas ner i gortex kängorna, scarfen byts ut mot den goa varma halsduken, grabbarna går runt i sina gröna vintertäcken och matte klär sig som om det vore -25 grader fast det igentligen bara är -10,4 just nu, men vi Larssons är frysen av oss, vi tre har inte så mycket underfett :o)

Fredag


Mormors skål med färglada nonstop är framtagen, vindruvorna, en kopp te,
en Cino och en Alf på varsin sida i soffan bland gröna filtar och tända ljus.
Det är Fredag!

TorsdagsKärlek

Onsdagsmys

Tant Karro är lycklig. Längtan efter att gosa med Felicia har varit stor, å vad jag har väntat att få snusa på en av mina bästa vänners lilla Felicia..
Två veckors väntan var det värt.
Tant Karro är lycklig!Morgonpromenad


Larssons är Redo


Tror att det är första gången som jag är ute i god tid med julkorten, det har väl aldrig hänt att dom redan är klar i november, dom ligger här på köksbordet och väntar på att besöka era brevlådor och brevinkast, Karro är ivrig och skulle kunna skicka iväg dom redan nu, motiven på korten är något speciellt... mina egna söta grabbar med olika sorters julpynt på huvudet, ni kommer att le när ni får dom...
det gör jag.

Söndag


En solig söndag med snö hängande på träden, biter lite i kinderna men bara lite.
Här på mitt berg på norra sidan kan man nog kalla det vinter, snön ligger som ett lager och trädtopparna når nästan marken, pulkorna och stjärtlapparna är framtagna, Välkommen vinter!
Helgen har varit en bra helg med vänner, familj, fika och en massa mat, precis så som en helg ska vara. Så nu gör det inget att måndagen närmar sig.
Och det bästa av allt är att knölen inte är någon knöl.. för den är borta..


Fredags besöket


Nu har oron och klumpen i magen gått över till funderingar och en massa hållande tummar, men dagen har gått bra, alla blodprover var super bra, knölen/bölden har vet. bränt bort och tog även några åldersvårtor på vägen.
Bölden är skickad på analys och vi får svar om en vecka, fick nya mediciner och jag ska köra på som vanligt med fotbad.
Det känns ganska bra.
Tack för alla komentarer, stöd och hållna tummar och syster som alltid finns där för Cino & mig...


Fredags Oro


Jag får alltid en klump i magen, får en oroande känsla, den forsätter ända till jag sätter mig i bilen och är på väg hem, där slutar den molande oroliga känslan, och Karro kan andas igen.
Den där obehagliga molande känslan är här nu, det är den alltid när vi ska besöka vetrinären för det är det Cino ska göra, tassen som han har problem med är inte bra, den förbannande knölen/bölden som inte vill ge med sig och då har jag gjort allt jag kunnat, det är lindor, kompreser, salvor, puder, fotbad osv. och Cino har gjort allt han har kunnat genom att till varje pris få bort det jag lägger om, tratten skjuts bakåt, tuggar upp omläggningen och alla lindor så han kommer åt, och till vaje pris.
Få se vad dom kan göra, förhoppningen är ju att dom ska ta bort den, för nu är jag och Cino less på denna "böld" nu ska den bort, gone, gone ska den.
Bye Bye skit "böld"
Tummarna får mer än gärna hållas
/Klump i magen

Alf 10 månader


Onsdag Kväll

Efter en natt med bara några timmars sömn så tog vi utflykten innan solen gick ner, till vårt  lilla berg på andra sidan.. ni vet den som ligger vid tjärn, där man alltid får vara i fred, där man kan sitta och se solen går ner, där vi satt med den rosa termosen och bara njöt.
33,4I går blev det foder köp och Alf vägning, nu väger Cino 7kg mer än Alf.
Jubel i Larssons familjen...
Spårläggning och uppletande blir dagens höjdpunkt.

Helgen

Helgens sammanfattning är jobb och ännu mer jobb, termoskaffe, rosa sittunderlag, en Annica, en Molly, skogen, en bergsvandring, (vi har sett "våran" kära tjärn från toppen av berget/luften), lussebullar, fika, tändning av ljus och soffmys.Morgon promenadenI rosenbusken vid Klisstugan låg den bland taggar och löv.. Cinos ena sko.
Då var det bara en kvar då.

Onsdags slarv


Vi Larssons har varit slarvig.. igen..
Denna gång har vi slarvat bort två av Cinos skor i närheten av Klissstugan och pölen, även den färglada frisbee ligger någonstans på hundstranden.
Hojta om ni ser alla dessa Larssons prylar.
/Slarv Larsson

En dag med Alexander..Det blev super...

Nu är dom på plats, ovanför soffan, här är några av dom åtta förstoringar på mina grabbar.
Sa jag att det blev super...


Söndags stolthet


Dagens ord är stolt..
Dagens tema på kursen (med Alf) var spår och uppletande av
föremål (ruta 50x50), spåren gick kalas, uppletandet som var första gången för oss båda gick hur bra som helst.. ja klockrent är nog ett bättre ord, för fy fasen vad han är duktig han är helt underbar att arbeta med min lilla Alf.
Stolt är jag även över Lisa och Magnus som fick en liten Felicia idag. Grattis!

1 November

 
Dagen i dag ska jag till barnenshus och köpa säkerhets prylar, dagen då två familjer ska äta gott, dagen jag ska spika upp mina åtta förstornigar, den enda dagen då jag skulle kunna spendera hela kvällen på kyrkogården bland alla ljus, tre ljus ska tändas och även i minneslunden, det är min dag.
Trevlig Allhelgonadag!