Grattis


Grattis till den finaste
Rut... Tack för att ni finns i våra liv.
Många Kramar från Karoline, Cino & Alf

Man tar det man ser...Våran promenad tog vi i skogen, skogen uppe på Norraberget som var sagoligt mysigt, den enda nackdelen var att jag blev krut torr i munnen, känndes som om jag gick i öknen, vägen hem känndes lång och muntorrheten satte sig på hjärna..
Jag har inte gjort det sen jag var liten och då hinkade man i sig..
nu duttade jag ner tungan två hela gånger men bara för att munnen var som sandpapper och vägen hem var lång, väldigt lång...måste erkänna att det var ganska behagligt gott men bara lite..
Tok Karro har duttat snö!

Kvällspromenaden


Kvällspromenaden som blev en spontan skogskutaskidspårs promenad med Molly, det är nog dagens höjdpunkt. 


Tisdagsfynd


Jag är en sådan där prick som älskar att fynda så loppis och autioner står högt på listan och även att fynda på rea... så som jag har gjorde i går och dagen före igår.
Med presentkortet i den vänstra näven och tre par jeans i den högra..
Slutade summan på 297 kronor..
Det kallar jag för fynd..

Att sitta bakom galler


När Cino var liten så hade vi ingen kombi, han fick sitta i baksätet dom gånger vi skulle någonstans, det är på senare år som det är full utrustning med kombi, lastgaller och jeppe grindar när vi är på vägen.
Om ni aldrig har hört en dobermann sjunga så ska ni åka med Larssons för här är det livat med hög volym under landsvägarna, på motorvägen är det knäppt tyst.
I går när vi skulle iväg så "slant" Cino när han skulle hoppa upp i kombin så jag fick hjälpa han upp, i morse när vi skulle i väg till klisstugan så vägrade han hoppa upp, försökte med det ena och det andra men han stod som förstenad och vägrade, så Cino fick sitta i baksätet.. Och vet ni vad.. inte en ton, inte en melodi eller pip, han satt så nöjd och tyst i baksätet.
Har funderat många gånger hur det kommer sig att han gör så här och det enda jag kan komma fram till är att han har cellskräck bakom grindarna.
Cino opererade korsbandet 2006 men kom även hem med mindre tänder... åtta och en halv tand mindre, uppsväld nos, ny opererad och skräckslagen..
Att vakna upp groggy i en bur är nog inget Cino vill göra om och inget matte vill vara med om igen..
Så det kanske inte är så konstigt att vi sjunger i våran polo.. Inte så konstigt att matte är en höjdare på att slå lock för öronen..

Måndagsbarn

En bra start på denna vecka, en lunch med góa vänner och tant Karros småttingar..
Söndag

Efter en vecka med jobb, en liten släng av magsjuka, vänner, fika, snö och ännu mera snö, och en nykter krogsväng så var söndags promenaden i skogen ett bra avslut på denna vecka.
Välkommen måndag....Onsdag 09.15
Tisdag kväll


Stor stövlarna har gått sin tunga runda, spaden är ny använd och Sundsvall är täckt i vitt... Igen..

Måndags undersökning


Vid tre olika tillfällen så har Alf haft magsmärtor, det går långt i mellan (månader), men i går så var det dags igen, han står bara, vägrar ligga och kan inte riktigt slappna av. Jag gör det jag kan göra för att underlätta på alla sätt, ringer djursjukhuset i Ultuna, dom tror även det som jag tror, magsmärtor.
Men i går så diskuterade jag och en vet per telefon, vad det kunde bero på, hon sa att det kanske kunde vara gaskolik, och förklarade vad det innebär, visst har jag tänkt på gaser men inte så pass långt som fram till kolik.
Nu har vi nästan nyss kommit hem från ett ultraljud, det man kunde se av tarmen så var den bra, även leverna var bättre än sist men mycket gaser i tarmen, då förstärktes min tanke om eventuellt gaskolik och även ultraljudsvet. trodde ev. också på det.
Ett tusensjuhundrafemtion kronor fattigare och vi är hemma.
Så vad kan ni om gaskolik.. ? Karro ska i alla fall plugga....


Söndag


Alf ska på ultraljud på måndag, Lennart Nilsfors kommer upp med sin ultraljudsapparat och då passar vi på.
Tänk, vi får till och med bidrag... vilken mamma jag har, nu har hon lagt undan en slant varje dag i någon vecka för Alfs ultraljud.. Hur söt är hon inte då....
Alla skulle ha en mamma som min.....

Fredag


Fredag och det biter i kinderna här i Sundsvall, i morse var det -22 grader på mitt berg, jag och hundarna ser ut som michelingubbar när vi strosar runt här i min "by" som har 5000 invånare. (fick jag veta här om dan)
Gick fram till två killar idag som stod stilla med en lite skakande korthårig minihund utan täcke (som jag tyckte synd om) gav lite tips om hur man gör när en hund fryser i 18 minus grader, trodde jag skulle få en avhyvling
men ist så säger dom så snällt: tack för din omtanke, vi ska ordna täcke genast.
Det var min fredag... Trevlig helg!

Dagen igår

Alfs födelsedag var en bra dag, även fast han blev utan tårta... Vågade inte riktigt med tanke på hans magbesvär, men ett ben och massa leksaker blev det.
Att dagen bjöd på sol det tackade vi för, för idag snöar det i Sundsvall.
Super tack för alla Grattis..

The Big Day

I dag är det ingen vanlig dag.... I dag är det Alf Larssons födelsedag, min älskade chokladpralindag.
Alf fyller 1 år.. Grattis på din egna dag. Din absoluta egna dag...
Och Grattis till hela
S-kullen
Måndag


I Morse så hade vi och välja på blankisiga blöta gångvägar eller skogen....
Så 4 km skog blev det och en bort tappad boll.
Har även inhandlat Alf foder, fisklever olja och tabl för Cinos leder, morgon kalaset slutade på 1300:- och en pratstund med Cinos vetrinär som tog sig tid och pratade med en frågvis Karro, han är gudomlig den där vetrinären.
Nu tre timmar senare så dricker jag mitt efterlägtade morgon kaffe som vi kan döpa om till lunch kaffe.

Lördag

Lördags morgon och vi åker iväg innan solen går upp, för i morse var det verkligen sol och inte en kotte ute.
En ½ timme och 440 bilder senare är vi hemma igen.
Kvällsrutiner


Jag har mina rutiner på kvällen innan jag ska sova.. vissa tycker nog att jag beteer mig som en 70 årig tant som lyssnar på karlavagnen på p4 innan jag ska sova, :) medans jag lyssnar så läser jag bok eller löser korsord, kan tala om att man sover ovaggat.. för trött blir man.
I går på karlavagnen så handlade temat om.. I år ska jag... En kvinna ringde in och berättade att dom skulle bygga upp sitt och maken hus som brann ner till grunden för en månad sedan, hon berättade även att dom kom ut i sista sekunden men deras husdjur blev kvar, tre hundar och två katter... Ont i hjärtat gjorde det.. och det var då jag kom på att min brandvarnare ligger i städskrubben sönderdemolerad, dom batterierna räckte inte i tio år, dom höll i två månader.
Så en ny brandvarnare ska inskaffas.
Det roliga med karlavagnen är att dom som lyssnar och ringer in är i mellan 13 och 100 år, så alldeles ensam i min åldersklass är jag ju inte.
Och i kväll är temat Vett och Etikett.
Lite knäpp är jag... men braknäpp...

Och ni som har missat att vi har fått en super bra rock kanal... slå på radion!

Tisdags uppdateringDagarna går fort.. redan inne på ett nytt år, och detta år ska bli ett bra år för mig och hundarna. Så är det bara!
Alfs första nyår gick kalas bra, för Cino går det bättre och bättre för varje år och detta år lyfte han knappt på huvudet så det gick mer än bra.
Det nya året skålades in med Erika och en massa alkoholfritt bubbel..

Annars så kan ni välkomna mig tillbaka från ett internetlöst liv som jag har haft i 4 dagar.. måste erkänna att lite jobbigt har det varit.... Och en liten smula skönt.